023-5290409

Gaatjes ontstaan door cariës, ofwel: tandbederf. Tandglazuur lost op en gezond tandweefsel gaat verloren. Hierbij speelt tandplaque een belangrijke rol.

In tandplaque bevinden zich veel bacteriën die suikers omzetten in zuren. Na elke maaltijd kunnen deze zuren in plaque het glazuur aantasten. Soms wordt het binnenste van de tand aangetast en kan de tand of kies zelfs afbreken.

Behandeling

Uw tandarts boort de cariës weg. U kunt kiezen voor een verdoving waardoor u geen pijn zult voelen. Na het boren maakt de tandarts de kies of tand droog door middel van een rubberdam zodat de vulling goed kan hechten aan het glazuur. Hij vult de kies of tand in laagjes en polijst dan de witte vulling.
Zelden hebben mensen last van pijn na het vullen met een composiet vulmateriaal, indien u toch last had dan verdwijnt deze pijn meestal na verloop van tijd weer. Blijft de pijn aanhouden, vraagt u dan de tandarts om advies.

Maak een afspraak!

Per mail of telefoon is het mogelijk om een afspraak te maken met de tandarts. Bent u nog geen patiënt dan kunt u terecht bij het inschrijfformulier.

footer logo

Tandarts

Westerveld

Praktijk Tandheelkunde en Orale Implantologie
Herenweg 103A8
2105ME Heemstede
Tel: 023-5290409

Openingstijden

Ma t/m do: 08:20 tot 17:00 uur

Telefonisch bereikbaar

Ma t/m do: 08.15 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur

Social media

Aangesloten/lid

amref
knmt
De lieve tandartsen
EAO
nvoi
nvvp
nvve