023-5290409

Gaatjes kunt u voorkomen door twee maal per dag twee minuten te poetsen. Dit gaat het beste met een tandenborstel met een kleine kop met zachte haren. Als de haren uit elkaar gaan staan, is het tijd om een nieuwe te kopen (meestal na ongeveer drie maanden)
Op de tandenborstel doet u een klein bolletje tandpasta met fluoride. Poets systematisch uw hele gebit met korte, heen en weer gaande, bewegingen. De volgorde is niet belangrijk, als u maar op alle plekjes komt, ook uw tong.

Poets behalve het kauwoppervlak en de binnen en buitenkanten van tanden en kiezen ook de overgang van tanden/kiezen naar het tandvlees goed. Dit kunt u het beste doen door de borstel schuin onder een hoek van 45 º op de overgang van tand naar tandvlees te zetten. Probeer vervolgens met de borstelharen een beetje tussen het tandvlees en de tand  te komen. Oefen niet teveel druk uit op de tandenborstel.

Elektrisch poetsen

Natuurlijk kunt u uw gebit ook poetsen met een elektrische tandenborstel. Hiervoor is zelfs speciale tandpasta in de handel. Ook met de elektrische tandenborstel moet u minstens twee minuten per poetsbeurt poetsen.

Ook als u zich goed aan de bovenbeschreven instructies houdt, zal het niet altijd lukken ook de ruimte tussen tanden en kiezen goed schoon te houden en zal tandplak hier kunnen aangroeien en tandvleesontsteking en tandbederf veroorzaken. Om dat te voorkomen, kunt u gebruik maken van flossen en tandenstokers.

Maak een afspraak!

Per mail of telefoon is het mogelijk om een afspraak te maken met de tandarts. Bent u nog geen patiënt dan kunt u terecht bij het inschrijfformulier.

footer logo

Tandarts

Westerveld

Praktijk Tandheelkunde en Orale Implantologie
Herenweg 103A8
2105ME Heemstede
Tel: 023-5290409

Openingstijden

Ma t/m do: 08:20 tot 17:00 uur

Telefonisch bereikbaar

Ma t/m do: 08.15 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur

Social media

Aangesloten/lid

amref
knmt
De lieve tandartsen
EAO
nvoi
nvvp
nvve