023-5290409

Vullingen

Als de tandarts cariës in het beginstadium ontdekt, kan dit door goede mondhygiëne nog verdwijnen. In een later stadium zal uw tandarts het aangetaste weefsel verwijderen en het gaatje vullen.
Voor het vullen van gaatjes kan uit verschillende materialen worden gekozen: amalgaam en wit vulmateriaal.

– Amalgaam
Amalgaam is een verbinding van zilver, kwik en andere metalen. Dit werd al jaren gebruikt in de tandheelkunde als vulmateriaal. Het is een sterk en goedkoop materiaal, dat vooral geschikt is voor het maken van grote vullingen. Nadeel is, dat er ook gezond weefsel moet worden weggeboord om de amalgaamvulling voldoende houvast te geven in de tand of kies.

– Witte vullingen
De witte vullingen worden steeds meer gebruikt omdat veel tandartsen en patiënten ze mooier vinden. Er bestaan drie verschillende soorten witte vullingen: composiet, glas-ionomeer en compomeer. Composiet is van deze drie de sterkste. Compomeer en glas-ionomeer zijn daarentegen gemakkelijker aan te brengen en worden daarom veel voor het kindergebit gebruikt (omdat kinderen toch wisselen en de vullingen dus niet jarenlang mee hoeven).
Niet altijd kan er voor witte vullingen worden gekozen: dit hangt onder andere af van de plaats en de grootte. Vaak is dan een kroon de aangewezen oplossing
Composietvullingen worden ook vaak gebruikt voor cosmetische doeleinden, om bijvoorbeeld verkleuringen te verhelpen en spleetjes tussen tanden weg te werken. Overigens maakt composiet de tand of kies ook sterker, het zorgt voor extra hechting van de vulling.

Maak een afspraak!

Per mail of telefoon is het mogelijk om een afspraak te maken met de tandarts. Bent u nog geen patiënt dan kunt u terecht bij het inschrijfformulier.

footer logo

Tandarts

Westerveld

Praktijk Tandheelkunde en Orale Implantologie
Herenweg 103A8
2105ME Heemstede
Tel: 023-5290409

Openingstijden

Ma t/m do: 08:20 tot 17:00 uur

Telefonisch bereikbaar

Ma t/m do: 08.15 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur

Social media

Aangesloten/lid

amref
knmt
De lieve tandartsen
EAO
nvoi
nvvp
nvve